جایگزین چت جی پی تی: با بهترین جایگزین‌های‌ این هوش مصنوعی آشنا بشید

جایگزین چت جی پی تی: با بهترین جایگزین‌های‌ این هوش مصنوعی آشنا بشید

مطمئنا با معروف‌ترین ابزار کمپانی OpenAI یعنی چت جی پی تی (ChatGPT) آشنا هستین و میدونید که چه قابلیت‌هایی داره و چه کارهایی میشه باهاش انجام داد. اما ممکنه براتون سوال پیش اومده باشه که به عنوان جایگزین چت جی پی تی از چه ابزار هوش مصنوعی دیگه‌ای میشه استفاده کرد؟ اینکه شما به دنبال جایگزین این چت بات باشید میتونه دلایل مختلفی داشته باشه. ممکنه بخواید عملکرد این چت بات رو برای انجام یه وظیفه مشخص در مقایسه با یه هوش مصنوعی دیگه بسنجید. ممکنه اطلاعات زمانی محدود این چت بات در نسخه رایگانش برای شما محدودیت خاصی ایجاد کرده باشه و به دنبال یه ابزار جایگزین باشید که بتونه به داده‌ها و اطلاعات بروز و آنلاین دسترسی داشته باشه. یا هم ممکنه در استفاده از این چت بات با خطاها و یا کندی سرعت به دلیل درخواست‌های زیادی که وجود داره رو به رو شده باشید. دلایل شما هر چی که باشه بهتره که با ابزارهای هوش مصنوعی دیگه‌ای که کاربردشون تقریبا شبیه چت جی پی تی هستن آشنا بشید و باهاشون سر و کله بزنید تا در صورت نیاز بتونید با اون‌ها کارتون رو راه بندازین.

البته ذکر این نکته مهمه که کمپانی‌های فعال این حوزه ممکنه برای توسعه و ساخت چنین ابزارهایی از روش‌ها و مکانیزم‌های متفاوتی استفاده کنن. ولی در نهایت خروجی کار و تجربه‌ی کاربری این ابزارها هستش که برای کاربران مهمه. بنابراین توی این مطلب فقط میخوایم به جایگزین‌هایی که برای هوش مصنوعی چت جی پی تی وجود داره اشاره کنیم و خیلی ساده به یه سری از قابلیت‌هاشون هم بپردازیم.

این نکته رو هم تا یادم نرفته بگم که قبلا توی یکی از مطالب وبسایت به ابزارهای جایگزین میدجرنی که یه هوش مصنوعی شناخته شده در حوزه تولید عکس و تصویر هستش هم اشاره کردم. پیشنهاد میکنم اون مطلب رو هم مطالعه کنید چون قطعا یه روزی به کارتون میاد. خوب دیگه بریم سراغ معرفی جایگزین‌ها یا به عبارتی رقبای چت جی پی تی.

گوگل بارد (Google Bard): هوش مصنوعی گوگل جایگزینی قدرتمند برای چت جی پی تی

Bard google

گوگل بارد ابزار هوش مصنوعی کمپانی نام آشنا و بزرگ گوگل هستش که به عنوان جایگزین چت جی پی تی میتونید روش حساب باز کنید. اگرچه با ورود و عرضه هوش مصنوعی گوگل به کارزار ابزارهای هوش مصنوعی، سیل عظیمی از نظرات و انتقادات ضد و نقیض به سمتش روانه شد. ولی طبیعیه که در شروع کار چنین ابزارهایی شاهد یه سری نواقص و کاستی‌ها هم باشیم. از طرفی اینم باید در نظر گرفت که شرکتی به گردن کلفتی گوگل با توجه به منابع و برنامه‌ریزی‌هایی که داره حتما میتونه در آینده عملکرد این ابزار رو در جنبه‌های مختلفی بهبود بده.

مدل زبانی که برای توسعه و ایجاد گوگل بارد استفاده شده باعث میشه که بهتر و بهینه‌تر بفهمه که کاربر چی میخواد و قراره چی تحویلش بده. چیزی که برا گوگل بارد یه مزیت اساسی محسوب میشه اینه که این هوش مصنوعی به اطلاعات و مطالب آنلاینی که توی اینترنت بصورت روزانه جستوجو میشن دسترسی داره. یعنی اون چیزی که تو چنته داره تا باهاش جواب سوالات شما رو بده محدود به یه بازه‌ی زمان خاص نیستش. بلکه به داده‌ها و اطلاعات بروزی که توی موتور جستوجوگر گوگل سرچ میشن دسترسی داره و جواب‌هایی که قرار به ما بده بروز هستن.

ویژگی مهم دیگه‌ای که هوش مصنوعی گوگل داره اینه که رایگان هستش (البته تا به امروز که دارم این مطلب رو براتون مینویسم) و همین رایگان بودنش هم یه مزیت خیلی خوب محسوب میشه. از طرفی این ابزار از زبان‌های مختلفی هم پشتیبانی میکنه. به طور کلی این هوش مصنوعی به پشتوانه شرکت بزرگی همچون گوگل در آینده پیشرفت‌ها و بهبودهای خفن‌تری هم خواهد داشت. پیشنهاد میکنم اگه به دنبال یه ابزار جایگزین برای چت جی پی تی هستین حتما از گوگل بارد و قابلیت‌هایی که داره استفاده کنید و شخصا عملکرد اونو در کارهای مد نظرتون بسنجید و بررسی کنید.

البته باید در نظر داشته باشید که توی برخی از کشورها دسترسی کاربران به گوگل بارد محدود شده. دلیلش رو هم خودتون بهتر میدونید. اما میشه با تغییر آی پی (که اینم باز خودتون استادش تشریف دارین) به این هوش مصنوعی دسترسی پیدا کنید. برای استفاده ازش هم فقط کافیه که توی حساب جیمیلتون لاگین کنید و بعد میتونید از این هوش مصنوعی استفاده کنید.

(بروزرسانی مطلب: مدتی بعد از انتشار این مطلب، گوگل در یه بروزرسانی اومد و گوگل بارد رو با نسخه پیشرفته تری به نام Gemini ادغام کرد و اسمش رو هم تغییر داد. به عبارتی گوگل بارد اکنون با نام گوگل Gemini از طریق همون آدرس در دسترس کاربران هستش. شما میتونید از طریق همون لینکی که توی تیتر مطلب براتون قرار دادم بهش دسترسی داشته باشید. در ضمن اگه میخوای بدونی که گوگل توی بروزرسانی هوش مصنوعی خودش چه تغییراتی رو روی گوگل بارد اعمال کرده و یا میخوای بدونی ویژگی‌های جدید هوش مصنوعی Gemini چه چیزهایی هستن، پیشنهاد میکنم این مطلب وبسایت ما رو که درباره هوش مصنوعی Gemini هستش رو مطالعه کنی.)

مایکروسافت بینگ (Microsoft Bing): جایگزین چت جی پی تی در کنار بینگ

Microsoft Bing

شرکت مایکروسافت با اضافه کردن هوش مصنوعی به موتور جستوجوگر خودش یعنی بینگ، حرکت جالبی زده. هوش مصنوعی مایکروسافت قابلیت‌های متنوعی رو برا کاربرانش فراهم کرده تا بتونه به عنوان یه جایگزین برا چت جی پی تی در نظر گرفته بشه. از مزایای هوش مصنوعی بینگ میشه به قابلیت آپلود عکس اشاره کرد. یعنی اینکه شما میتونید یه عکس رو براش آپلود کنید تا این بزرگوار عکس رو با توجه به خواسته شما تحلیل کنه. در نهایت ادغام یه موتور جستوجوگر با یه ابزار هوش مصنوعی قطعا میتونه فرآیند دسترسی به منابع مختلف رو بهینه‌تر بکنه.

برای اینکه بتونید از هوش مصنوعی بینگ استفاده کنید باید از مرورگر مایکروسافت اج (Microsoft Edge) استفاده کنید. البته برای استفاده ازش توی مرورگرهای دیگه هم یه سری اکستنشن وجود داره ولی بهتره که همین مایکروسافت اج رو بچسبید. اول کار هم که باید توی حساب مایکروسافتتون لاگین کنید. اگه حساب مایکروسافت هم ندارید خیلی راحت میتونید یه حساب مایکروسافت بسازید.

هوش مصنوعی Claude AI: ابزاری که ممکنه بگه نمیدونم

Claude AI

هوش مصنوعی Claude AI هم یه چت بات دیگه‌ست که مثل چت جی پی تی میتونه به درخواست‌ها و پرسش‌های متنوعی پاسخ بده. اگرچه نسخه رایگان این چت بات محدودیت‌هایی داره ولی میشه برای سوالات مختلف روش حساب باز کرد. برای توسعه این چت بات تلاش شده که جواب‌‌هایی که قراره ارائه بده صادقانه و بدون سوگیری باشن. به گفته خود این بزرگوار یکی از مزایای این چت بات اینه که ممکنه در جواب سوالی که شما ازش میپرسید بگه که “نمیدونم”. یعنی اینجوری نیست که مثل اون رفیق یا آشنایی که جواب همه سوالات و معادلات حل نشده‌ی کهکشان راه شیری رو میدونه یه چیزی سر هم کنه و تحویل شما بده. جایی که ندونه میگه نمیدونم (بازم دمش گرم).

برای استفاده از این چت بات هم یه سری محدودیت‌هایی برای ما ایرانیا وجود داره. چون برای ساخت اکانت نیازه که به شماره همراه شما یه پیامک ارسال بشه و متاسفانه ایران توی لیست کشورهای مورد نظر برای این کار نیستش (به همون دلیلی که خودتون در جریانید). اما با تکیه بر نقل قول معروف “یا راهی خواهم ساخت یا اوضاع را دور خواهم زد” میتونید با استفاده از خدماتی که برخی از شرکت‌های داخلی در زمینه شماره همراه مجازی ارائه میدن با کمترین هزینه این فرآیند رو انجام بدین و یه حساب کاربری بسازید.

هوش مصنوعی Perplexity AI: ابزاری با قابلیت ارائه منابع

Perplexity AI

هوش مصنوعی Perplexity AI یه چت بات با رابط کاربری ساده‌ست که در ابتدای کار حتی بدون ایجاد حساب کاربری هم میتونید ازش استفاده کنید. این چت بات هم نسخه رایگان داره و هم نسخه پولی. قابلیت‌هایی که این چت بات داره شبیه چت جی پی هستش و میشه ازش برای انجام کارهای مختلف استفاده کرد. شاید بشه از مزایای این چت بات به ارائه ریفرنس و منابع اشاره کرد. یعنی میاد با توجه به منابعی که توی فضای وب وجود داره جواب سوال شما رو میده و لینک منبع حرفش رو هم براتون قرار میده.

هوش مصنوعی YouChat: ابزاری با رابط کاربری ساده و راحت

YouChat

چت بات YouChat هم گزینه بعدیه که میشه به جای چت جی پی تی ازش استفاده کرد. در ضمن مثل ابزار قبلی میشه بدون ایجاد حساب کاربری سوالاتتون رو از این هوش مصنوعی بپرسید. از جواب دادن به سوالات اطلاعات عمومی گرفته تا سوالات تخصصی حوزه‌های مختلف رو این چت بات میتونه پاسخ بده. در ضمن این چت بات هم در قالب نسخه رایگان عرضه شده و هم نسخه پولی. ولی قطعا نسخه رایگانش هم میتونه خیلی کار راه بنداز باشه.

هوش مصنوعی Pi: یه هوش مصنوعی خودمونی و فان

هوش مصنوعی Pi

هوش مصنوعی Pi یه ابزار رایگان با رابط کاربری ساده و جذابه که میتونید بدون ایجاد حساب کاربری هم ازش استفاده کنید. این هوش مصنوعی قادر که به سوالات مختلفی پاسخ بده. مزیت مهم و ویژه‌‌ی این چت بات اینه که اطلاعات و پاسخ‌هایی که در اختیار شما قرار میده بروز هستن. یعنی به اطلاعات و محتوایی که روزانه توی وب منتشر میشه دسترسی داره. اما این نکته رو هم باید بدونید که در حال حاضر این چت بات نمیتونه لینک خارجی منابع جوابهایی که میده رو براتون فراهم کنه ولی دقیق میتونه بهتون منبع جواب رو معرفی کنه. برا مثال میتونه یه سایت، یه کانال یوتوب، یا یه منبع یادگیری رو به شما معرفی کنه ولی نمیتونه لینک مستقیم اونو دو دستی تقدیمتون کنه. این بیشتر برای مواقعی هست که شما ازش میخواید یه منبع رو بهتون معرفی کنه تا مثلا فلان چیز رو یاد بگیرید در غیر اینصورت مهمترین مورد همون جوابیه که شما میخواید در پاسخ به سوالتون دریافت کنید.

این چت بات قابلیت‌های متنوعی داره و حتی برای کدنویسی هم میتونید ازش کمک بگیرید. پاسخ‌هایی که میده خیلی خودمونی و فان هستن و باهاش احساس رفاقت عجیبی خواهید داشت. بهتون قول میدم که از چت کردن باهاش لذت می برید.

هوش مصنوعی Poe: پلتفرمی از خوبان هوش مصنوعی

هوش مصنوعی Poe

هوش مصنوعی Poe یکی از بهترین گزینه‌هاییه که شما میتونید به عنوان جایگزین چت جی پی تی ازش استفاده کنید. این ابزار در واقع یه پلتفرم هستش که ابزارهای هوش مصنوعی مختلف رو یه جا جمع کرده تا شما بتونید ازشون استفاده کنید. مثل بقیه ابزارهایی که معرفی کردم این ابزار هم برای کارهای مختلفی میتونه مورد استفاده قرار بگیره. استفاده از هوش مصنوعی Poe خیلی راحته و میتونید با داشتن یه حساب جیمیل اکانت خودتون رو بسازید و بعد چت کردن باهاش رو شروع کنید.

کلام آخر در باب جایگزین‌ها و رقبای چت جی پی تی

چت جی پی تی یه ابزار هوش مصنوعی همه کاره و محبوبه که خیلیا این روزها ازش استفاده می‌کنن. ممکنه شما از عملکرد نسخه رایگان چت جی پی تی راضی باشید و اصلا نیازی به گزینه جایگزین نباشه. همونطوری هم که در ابتدای بحث گفتم هر ابزار هوش مصنوعی قابلیت‌ها و مزایای خاص خودشو داره و نمیشه خیلی راحت بگیم کی بهتره یا کی ضعیف‌تر. هدف این مطلب هم این بوده که اگه شما به هر دلیلی نمیتونید از چت جی پی تی استفاده کنید یا اصلا به دنبال ابزارهای مشابه اون هستین، با این مدل ابزارها آشنا بشید تا در نهایت بتونید کارتون رو راه بندازین. حالا چه به جای چت جی پی تی و یا چه در کنار چت جی پی تی.

نکته بعدی هم اینکه ممکنه شما برای یه کار تخصصی از چت جی پی تی استفاده کنید. برا مثال کد نویسی. بنابراین ابزارهای جایگزین دیگه‌ای هم وجود دارن که برای کارهای تخصصی‌تر میشه در کنار چت جی پی تی ازشون استفاده کرد. ولی من سعی کردم با در نظر گرفتن چند کاره بودن چت جی پی تی ابزارهای مشابه اون رو توی این مطلب معرفی کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: