یه ابزار هوش مصنوعی عالی برای محققین و پژوهشگران
توی این مطلب میخوام یکی از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی که هر پژوهشگر و محققی برای انجام کارهای علمی خودش میتونه ازش استفاده کنه رو معرفی کنم. به علاوه اینکه یه سری جزئیات رو درباره کاری که این ابزار میتونه انجام بده تا به روند کارهای تحقیقاتی شما کمک کنه رو هم توضیح میدم. البته ابزارها و وبسایتهای هوش مصنوعی زیادی برای کمک به انجام کارهای علمی و دانشگاهی وجود داره ولی میشه گفت این یکی از گلهای سر سبد این حوزه هستش. بنابراین اگه با کارهای پژوهشی سر و کار داری تا انتهای این مطلب با من یواش یواش قدم بزن و بیا جلو.
یکی از مهمترین مراحل هر کار تحقیقاتی، مطالعه و مرور پژوهشها و مطالعات انجام شده قبلی هستش. گاهی موضوع و حیطه به صورت کلی توسط پژوهشگر انتخاب میشه ولی پژوهشگر هنوز ایدهای نداره که باهاش کارش رو شروع کنه. به عبارتی محقق ممکنه ندونه در اون حیطه چه شکاف تحقیقاتی و یا به اصطلاح گپ (Gap) تحقیقاتی وجود داره تا بر اساس اون ایده و سوالی طرح کنه و یک کار تحقیقاتی رو استارت بزنه. یا ممکنه محقق از این مرحله عبور کرده باشه ولی در پیدا کردن مقالات مرتبط با چالشهایی رو به رو بشه و نتونه اونها رو پیدا کنه. این مورد زمانی بیشتر اهمیت پیدا میکنه که پژوهشگر قصد نوشتن یک مقاله مروری رو داشته باشه. چرا که نوشتن یک مقاله مروری خوب، نیازمند یک دید کلی و مطالعه جامع و جمع بندی شده از مقالات انجام شده در اون حیطه هستش. خوب هر محققی ممکنه با جستجو در وب سایتهایی مثل گوگل اسکالر، پاب مد و یا ریسرچ گیت به یک یا چند مقاله مرتبط با اون موضوع مد نظرش برخورد کنه. پیدا کردن حتی یه مقاله یا تحقیق مرتبط، میتونه سر رشتهی کلافی باشه که پژوهشگر رو به تحقیقات دیگه برسونه. اگه هر مقاله علمی رو به یه اتاق بزرگ تشبیه کنیم، توی این اتاق بزرگ چندین و چند در وجود داره که هر کدومش شما رو وارد یه اتاق بزرگ دیگه میکنه. و اون اتاق بزرگ، در واقع یه مقاله و تحقیق دیگهست. و همین طور توی اون اتاق درهای متعدد دیگهای وجود داره. به عبارتی میشه گفت مقاله مرتبط با موضوع مد نظر شما یه اتاق بزرگ تو در تو هستش که برخی از درهای موجود در اون اتاق بسیار با کار و ایده شما مرتبط هستند و بعضی کمتر با کار شما ارتباط دارن. اینکه شما بخواید از طریق یه مقاله علمی و به روش مرسوم یعنی جستجو کردنش توی وبسایتهایی مثل گوگل اسکالر مقالات مرتبط رو پیدا کنید میتونه چالشهایی رو با خودش به همراه داشته باشه. برا مثال وقتی شما بخواید ببینید چه مقالاتی به مقالهای که عنوانش رو جستجو کردین استناد کردن و بعد دوباره برید اونهایی که استناد کردن رو چک کنید وقت زیادی رو از شما میگیره و ممکنه در خلال کار برخی حواس پرتیهایی هم برای شما به وجود بیاد. در همین راستا یه ابزار هوش مصنوعی عالی وجود داره که میتونه مقالات مرتبط با مقالهی مد نظر شما رو یک جا بزاره رو میز براتون. طوری که ببینید چی به چیه و حتی به لیست عناوین اونها هم دسترسی داشته باشید. این قابلیت میتونه به روند پیدا کردن مقالات مرتبط با کارتون سرعت بالایی بده. از طرفی با فراهم شدن لیست مقالات مرتبط میتونید نگاه مختصری به کارهای انجام شده بندازید و ممکنه در همین مرحله تیک ایدههای تحقیقاتی نابی به ذهن شما خطور کنه (قدر این تیکها رو بدونید و اونها رو دست کم نگیرید). اما اون ابزار چیه و چطوری باید ازش استفاده کنیم؟ ابزار مورد نظر Connected Papers هستش. در ادامه لینک کامل وبسایتش رو قرار دادم. حالا بریم ببینیم چطوری باید از این ابزار هوش مصنوعی استفاده کرد.
Connectedpapers.com
همونطوری که در تصویر بالا میبینید وقتی وارد وبسایتش میشید صفحه فوق براتون باز میشه. یه قسمت جستجو داره که شما میتونید از روشهای مختلفی مقاله مورد نظر خودتون رو بهش بدین تا مقالات مرتبط با اون رو براتون روی گراف نشون بده. اینکه گراف و کاری که انجام میده چیه و چطوریه رو در ادامه براتون توضیح میدم. همونطوری که توی تصویر بالا میبینید شما میتونید از طریق شناسه دیجیتالی مقاله یا همون DOI یا از طریق نوشتن عنوان مقاله یا هم از طریق لینک مقاله مورد نظر، اونو جستجو کنید. فقط یه نکته رو مد نظر داشته باشید. در حال حاضر که دارم این مطلب رو براتون مینویسم این ابزار هوش مصنوعی هم سرویس رایگان داره و هم سرویس پولی. وقتی شما برای اولین بار وارد این وبسایت بشید فکر کنم در ابتدای کار حتی بدون ایجاد حساب کاربری هم میتونید یه چند تا جستجو داشته باشید. ولی بعدش فکر کنم باید حساب کاربری بسازید. ممکنه هم از همون اول کار ازتون بخواد که حساب کاربری ایجاد کنید. ایجاد حساب کاربری هم که کاری نداره یه فرآیند ساده است مثل جیمیل درست کردن و حتی سادهتر. حالا ما فرض میکنیم شما از همون ابتدای کار یه حساب کاربری ایجاد کردین. در حال حاضر که دارم این مطلب رو براتون مینویسم سرویس رایگان این ابزار هوش مصنوعی به شما اجازه میده که در ماه فقط برای 5 مقاله از این ابزار هوش مصنوعی استفاده کنید تا گرافهای اونها رو براتون رسم کنه. اگه بیشتر از این تعداد بخواید در ماه از این سرویس استفاده کنید باید بر اساس پلنهایی که داره پول پرداخت کنید. این مورد رو خودتون میتونید از بخش Pricing سایت که در قسمت بالای وبسایت وجود داره چک کنید. این توضیحات رو همین اول کار گفتم بگم تا اطلاع داشته باشین که همین طوری تستی مقالهای رو جستجو نکنید که اون تعداد دفعات رایگانتون هدر بره و وقتتون برای اینکه حالا چی کار کنیم یا نکنیم تلف بشه. قطعا اگه در حال انجام یه کار علمی باشید و یه مقاله خیلی مرتبط با کارتون دم دستتون باشه همین 5 باری هم که در هر ماه به صورت رایگان در اختیارتون قرار میده بسیار ارزشمنده و میتونه بهتون خیلی کمک کنه. خوب بریم سراغ اینکه این وبسایت چیکار میکنه و اصلا چی برامون آماده میکنه. یه نگاهی به تصویر زیر بندازید و در ادامه با من همراه باشید.
همون طوری که در تصویر بالا میبینید من یه مقاله علمی رو از طریق عنوانش جستجو کردم و این ابزار یه گراف که شامل چندین نود و یک سری خطوط که نودها رو به هم وصل کرده رو برای من ایجاد کرده. حالا اینکه این نودها و ساختار خطوطشون چه معنی و مفهومی دارن و کلا این گراف چی میخواد بگه رو خیلی ساده خود ابزار توضیح داده. همون طوری که توی تصویر براتون مشخص کردم در قسمت پایین سمت چپ گراف یه علامت سوال وجود داره که بخش راهنمایی این ابزار هستش. وقتی روش کلیک کنید یه سری توضیحات رو خلاصه و ساده به شما داده که این گراف و اجزای اون چی میگن. همونطوری که الان متوجه شدین هر نود در گراف نشون دهنده یه مقاله است. اندازه بزرگی و کوچیکی هر نود هم همونطوری که راهنمایی کرده به تعداد استناد اشاره میکنه، رنگ نودها به سال انتشار مقالات اشاره میکنه. مورد جالب دیگه هم خطوط بین نودهاست، که اومده مقالاتی که خیلی با هم مرتبط و شبیه هستند رو نزدیک به هم و به صورت یه خوشه کنار هم قرار داده. اگه به سمت چپ تصویر هم نگاه کنید تمامی مقالات مرتبط رو به صورت یکجا براتون لیست کرده. این ابزار هوش مصنوعی با استفاده از دادههای دیتابیسهای مختلف میاد یک شبکه از مقالات مرتبط رو بر اساس استنادهای انجام شده درست میکنه که نتیجه یه همچین چیزی میشه که الان دیدین. این ابزار میتونه به روند پیدا کردن مقالات مرتبط توسط پژوهشگران سرعت بالایی بده و باعث صرفه جویی در زمان اونها بشه.
خوب دیگه الان وقتشه که خودتون دست به کار بشید و توی این وبسایت هوش مصنوعی یه چرخی بزنید و امکانات دیگه شو بررسی کنید و ببینید چی به چیه. امیدوارم این مطلب بخصوص این ابزار هوش مصنوعی بتونه در مسیر تحقیق و پژوهش شما مفید واقع بشه و به کارتون بیاد.